Interviu cu Vlad Petric

1. Spune-ne cateva lucruri despre tine: de unde esti, cati ani ai, inaltime, greutate si ultimele concursuri la care ai participat!

Vlad: Sunt născut in Pitești și sunt venit in SUA de 23 de ani, locuind in acest moment in New Jersey. Am 32 de ani, 5’7” înălțime și la ora actuala am in jur de 220lbs greutate. Ultimele doua concursuri la care am participat au fost anul trecut in Noiembrie, Eastern USA Championships, unde am câștigat overall, apoi Nationals in Miami unde, din păcate, n-am apucat sa capăt Pro Card-ul. Urmează sa concurez din nou in curând, in Octombrie, la Coat of Arms, in Republica Dominicana, unde sper sa ma calific ca profesionist, in sfârșit.

2. Cum a inceput toata pasiunea ta pentru culturism? Ce alte sporturi ai practicat inainte de asta?

Vlad: Pasiunea pentru culturism a început cu interesul căpătat din filmele cu Arnold, Jean-Claude Van Damme și Silvester Stalone. In liceu am început sa ma antrenez puțin la sala, iar văzând cât te ușor pot capătă mușchi, am conținuat mult mai serios și când am ajuns la facultate. N-a fost mult pana când, la varsta de25 de ani, am decis sa concurez.

3. Ce te-a facut sa-ti doresti sa duci aceasta pasiunea la urmatorul nivel si sa urci pe scena pentru a concura?

Vlad: Faptul ca sunt disciplinat de la sine și îmi place disciplina, care e necesară in viața de culturist, am putut astfel continua la urmatorul nivel, mai avansat. Știind ca pot inspira și pe alți, și ca impactul pe care îl pot avea e real si adevărat, cu atât mai mult ma motivează sa continui mai departe.

4. Ce ne poti spune despre mutarea ta in Statele Unite? Cum s-a intamplat totul?

Vlad: Părinții au căpătat viza prin loterie și am venit aici in 1995. Oportunitățile de aici nu se compara cu nimic, și sunt recunoscător pentru asta.

5. Ce tip de abordare folosesti cand vine vorba de antrenament?

Vlad: Sunt norocos sa ma pot antrena sub îndrumarea lui Mike Camp, la Bev Francis Powerhouse Gym. El folosește o technica de periodizare in stilul de antrenament.

6. Iti modifici antrenamentul atunci cand incepi pregatirea pentru concurs?

Vlad: Frecventa la care antrenez fiecare grupa de mușchi se schimba și devine mai des când sunt in pregătire pentru concurs.

7. In opinia ta, este importanta folosirea unor greutati mari pentru a creste in masa musculara?

Vlad: Este important sa folosești greutări mari pentru a creste in masa musculară, dar nu atât de important precum forma și modul in care controlezi greutatea.

8. Ce tips & tricks despre antrenament ne poti oferi?

Vlad: Pentru tips & tricks urmăriți contul meu de Instagram – @vladpetric

9. Ce parere ai despre cardio pe stomacul gol? Ce tip de cardio preferi?

Vlad: Absolut, propun sa faceți cardio pe stomacul gol și in off season, nu numai in pregătire de concurs – in pregătire eu fac o combinație de HIIT și steady state.

10. Ce ne poti spune despre alimentatia ta?

Vlad: Alimentatia se schimba constant, dar ce îmi place e sa nu ma complic cu prea multe variabile. Folosesc in mare parte alimente organice.

11. Ce parere ai despre culturismul din Romania?

Vlad: Sper ca culturismul din România sa se dezvolte cu cât mai mult și sper ca sa pot avea șansa in a face parte din asta. In Noiembrie stiu ca va fi un concurs de 212 in țara și sper, dacă capăt pro card in Octombrie, sa pot veni sa concurez in Romania.

12. Iti multumim pentru timpul acordat. Spune-ne, te rog, unde te putem urmari pentru a afla mai multe despre tine?

Vlad:
YouTube: Vlad Petric
Instagram: @vladpetric